Muscle Up 5 kg

Muscle Up 5 kg

80,50 €
Alin hinta viimeiset 30 päivää 80,50 €
sis. 14 % ALV
Muscle Up on 100% luonnollinen, erittäin monipuolinen hevosen valkuaistäydentäjä ja lihasmassan kasvattaja.

Muscle Up on aminohappokoostumukseltaan erittäin monipuolinen hevosen valkuaistäydentäjä. Se auttaa turvaamaan vaativassakin treenissä olevan hevosen valkuaisen tarpeen ja auttaa lihasmassan kasvattamisessa ja lihaksiston toimintakyvyn ylläpitämisessä. 

Muscle Up sisältää: pellavarouhetta, herneproteiinia, tattaria, sarviapilajauhoa, spirulinaa,  kurpitsansiemeniä sekä mehiläisen siitepölyä.  

Valkuaisaineet rakentuvat aminohapoista (20 kpl), joista välttämättömiä on eläinlajista riippuen noin kymmenen. Hevonen ei pysty itse valmistamaan välttämättömiä aminohappoja, vaan sen on saatava ne ravinnosta. Hevoselle tärkeimmät välttämättömät aminohapot ovat lysiini, metioniini ja treoniini. Valkuaisaineita tarvitaan kaikkiin elimistön soluihin, mutta erityisesti hevosen lihaksiston rakentamiseen. Hevosen kehon koostumuksesta 65 % on vettä ja 20 % proteiineja. Jos hevonen saa rehuista liian vähän valkuaista, se ei pysty ylläpitämään ja kehittämään lihasmassaa. Varsalla kasvu voi puolestaan hidastua. Proteiinit koostuvat yhdestä tai useammasta aminohappojen muodostamasta ketjusta. 

Herneproteiinilla* on erinomainen aminohappokoostumus ja se sisältää erityisen suuria määriä L-glutamiinia.  L-glutamiini on erityisen tärkeää liikunnan jälkeen ja aikana, sillä rasituksen seurauksena solujen glutamiinipitoisuudet voivat laskea jopa 50 %. Seurauksena on lihasten tehottomuus sekä elimistön mahdollinen tarve käyttää lihaksia energiakseen, erityisesti jos rasitus jatkuu pidempään. Glutamiinin syöminen täydennysrehuna voi kuitenkin estää tätä glutamiinipitoisuuden laskua, jonka ansiosta lihas pysyy tehokkaana pidempään ja pystyy toipumaan rasituksesta nopeammin. Keltaisista herneistä valmistettu gluteiiniton herneproteiini imeytyy hyvin elimistöön ja on hyvä valinta myös herkkämahaisille.

Tattari sisältää runsaasti hyvälaatuisia proteiineja, kaliumia ja aminohappoja. Sillä on myös verensokeria tasaavia ominaisuuksia, eikä se sisällä gluteiinia. 

Pellavarouhe on vatsaystävällinen valkuaislisä ja suoliston tasapainottaja, joka sisältää myös ruuansulatusta edistävää kuitua sekä terveellisiä omega-rasvahappoja (linoleeni- ja linolihappoa). Hyvinvoiva vatsa ja toimiva ruuansulatus auttavat myös ravinteiden tehokkaassa imeytymisessä kehoon.

Sarviapilan siemenet ovat erittäin hyvä proteiinin lähde hevosille, joilla on vaikeuksia kerätä lihasmassaa. Erinomainen valkuainen myös vanhoille ja huonokuntoisille hevosille. Nopeuttaa palautumista. Sarviapilan siemenet sisältävät valkuaisen lisäksi rautaa, fosforia ja lysiiniä ja ovat myös hyvä seleenin lähde.

Spirulina sisältää runsaasti proteiinia, vitamiineja, mineraaleja karotenoideja ja antioksidantteja. Spirulina on yksi maailman ravintorikkaimmista kasveista. Se on myös yksi maailman rikkaimmista proteiinilähteistä ja se sisältää jopa 65 -70 % hyödynnettävässä muodossa olevaa proteiinia! Auttaa hevosen lihasmassan kasvattamisessa, auttaa hevosta jaksamaan työskentelemään paremmin sekä nopeuttaa palautumista. 

Kurpitsansiemenet sisältävät 23 - 25 grammaa valkuaista / 100 g. Ne sisältävät runsaasti mm. kaliumia, sinkkiä, seleeniä mangaania, magnesiumia, rautaa, fosforia, kuparia ja sinkkiä sekä vitamiineista B-vitamiineja, kuten tiamiinia, B6-vitamiinia ja folaattia sekä K-vitamiinia. Hyvien omega-rasvahappojen lisäksi lisäksi siemenet sisältävät alfatokoferolia eli luonnollista E-vitamiinia: 34,5 mg / 100g! E-vitamiini on tärkeä lihaksiston ja hermoston toiminnalle.

Mehiläisten siitepöly on erittäin ravinnetiheää ravintoa. Siitepöly nostaa vireystilaa, edistää jaksamista ja palautumista sekä ylläpitää elimistön immuunipuolustujärjestelmän toimintaa. Siitepölyrakeet ovat vitamiini- ja valkuaispitoinen antioksidantti, joka tukee lihaksien toimintaa ja suorituskykyä sekä lisää ruokahalua. Siitepölyn ravintoaineet imeytyvät nopeasti elimistön käyttöön ja ne ovatkin erinomainen ravinne vanhoille, toipilaille, kunnoltaan heikentyneille tai väsyneille hevosille. Sopii erinomaisesti myös kilpahevosille.  Siitepöly sisältää valkuaista keskimäärin noin 25 prosenttia.

Annostus: hevonen: 0,5 - 2 dl / 100 kg.1 dl painaa 60 g.

Ei tiineille tammoille eikä suositella siitepölyallergiasta kärsiville. 

Hevosen aminohappojen/valkuaisen tarvetta säätelevät pitkälti sen fysiologiset tarpeet. Hevosen valkuaisen tarve on yhteydessä sen energiantarpeeseen. Aikuinen hevonen tarvitsee n. 6 grammaa valkuaista jokaista energia-arvoa kuvaavaa megajoulea kohti. Siispä jos hevosen energiantarve kasvaa esim. rasituksen, tiineyden tai imetyksen vuoksi, kasvaa myös valkuaisen tarve.

Koostumus: raakavalkuainen 42%, raakakuitu 4,5%, raakarasva 10,5%, sulava raakavalkuainen 33%.* Herneproteiini: 100 g sisältää valkuaista 90g

Arvostellaksesi tuotteen sinun pitää kirjautua sisään.
Mallinumero: CdG MU