Black Horse Premium Cartivet 900 g

Black Horse
Black Horse Premium Cartivet 900 g
Black Horse Premium Cartivet 900 g

Ylläpitää nivelten normaalia liikuntakykyä

54,00 €
Sisältää alv. 24.00 %

Cartivet sisältää glukosamiinia, kondroitiinisulfaattia, vitamiineja sekä metioniinia. Näiden ainesosien saaminen ravinnosta tukee nivelten ja nivelrustojen hyvinvointia. Cartivetia voidaan antaa kaikille hevosille ja poneille, mutta erityisesti se sopii kovassa rasituksessa oleville sekä senioreille.

  • Rasituksen aikana terveestä rustokudoksesta puristuu nestettä ulos tasoittaen luuhun kohdistuvaa painetta. Kun rasitus lakkaa, neste palaa takaisin rustokudokseen. Mekanismi voi häiriintyä mm. liiallisen rasituksen, kulumien, tulehdusten ja erilaisten mekaanisten vaurioiden vuoksi. Seurauksena voi olla nivelten jäykkyyttä ja ontumista.
  • Cartivetin sisältämät glukosamiini ja kondroitiinisulfaatti toimivat yhdessä tehokkaasti stimuloiden rustokudoksen aineenvaihduntaa ja estäen rustokudoksen hajoamista. Kova valmennus ja kilpaileminen lisäävät aineenvaihduntaa ja vitamiinien tarvetta, etenkin E- ja D-vitamiinien tarve kasvaa.
  • E-vitamiini toimii antioksidanttina eli suojaa kudoksia hapettumiselta. Elimistön käyttäessä happea energiantuotantoon, syntyy välituotteina hapen radikaaleja. Nämä reagoivat herkästi muiden yhdisteiden, kuten valkuaisaineiden ja rasvahappojen, kanssa ja voivat siten aiheuttaa erilaisia vaurioita.
  • D-vitamiini toimii luukudoksen muodostuksessa yhdessä kalsiumin ja fosforin kanssa. C-vitamiinia tarvitaan raudan imeytymiseen ja hyväksikäyttöön. C-vitamiini on myös antioksidantti.
  • C-vitamiini sekä metioniini (rikkipitoinen aminohappo) toimivat nivelruston sisältämän kollageenin muodostuksessa. Metioniini ja biotiini ylläpitävät kavioiden kestävyyttä ja terveyttä.

Koostumus: viherjauho, kalsiumkarbonaatti, dl-metioniini, merileväjauho, glukosamiini, kondroitiinisulfaatti, melassi, vitamiinivalmisteet

Ravitsemukselliset lisäaineet:

 Raakavalkuainen 16,0 %,Tuhka 7,0 %, Raakarasva .0,3 %, Raakakuitu 2,0 %,

Natrium 0,3 %, Kalsium 11,0 %, Glukosamiini HCl 37 000 mg/kg, Kondroitiinisulfaatti 31 400 mg/kg, D3-vitamiini 40 000 ky/IE/ kg, E-vitamiini (all-rac-alfa-tokoferyyliasetaatti) 5 000 mg/kg, Biotiini 6 mg/kg, C-vitamiin  30 000 mg/kg, DL-metioniini 80 000 mg/kg

Käyttöohje ja annostus: Hevoset 30 g /pv. Varsat 15 g/pv. Ponit 15 g/pv. Sekoitetaan rehuun. Suositellaan käytettäväksi vähintään kuukauden ajan.

Mitta noin 15 g

Arvostelut 0 arvostelua